Ekipe kluba
SENIORI
KK Koledž Beograd
MLAĐI PIONIRI
PIONIRI
KADETI
KK Koledž Beograd
JUNIORI
KK Koledž Beograd
KK Koledž Beograd 2
IGRAČI KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

O NAMA


Sportske aktivnosti, fizičko vaspitanje i ideal zdravog života predstavljaju važnu kariku vaspitno-obrazovnog procesa naše škole. Ne samo kao deo nastave fizičkog vaspitanja i košarke, sportske aktivnosti u Prvoj sportskoj košarkaškoj gimnaziji, koledž Beograd planirane su i zamišljene i kao pokretači zdravih navika i stilova života.

U okvire svakodnevnih sportskih sadržaja uključene su trenažne i takmičarske aktivnosti koje sportski tim planira, organizuje i sprovodi u toku školske godine. Učenicima je dostupna moderno opremljena sportska hala sa video-bimom, zatim svalačionice, tuševi i teretana. Hala se nalazi u školskoj zgradi pa samim tim je omogućeno da se sportske aktivnosti odvijaju neometano tokom cele godine i u svim vremenskim uslovima. Ovakva pogodnost omogućava i organizovanje sportskih takmičenja sa drugim klubovima i školama iz zemlje i inostranstva. U segment trenažnih aktivnosti uvrstili smo stručno i temeljno planirane koncentrisane pripreme u nekom sportskom centru specijalizovanom za takve namene.

Nastavu košarke i fizičkog vaspitanja vodi stručni tim ambicioznih profesora i košarkaških trenera specijalizovanih za rad sa mlađim kategorijama. Njihov profesionalni rad je pod permanentnim nadzorom savetnika za sport.

U avgustu 2005. godine osnovan je košarkaški klub Koledž za koji igraju učenici škole. KK Koledž omogućava učenicima redovan sistem takmičenja u košarkaškoj ligi Srbije za mlađe kategorije. U takmičarskoj sezoni 2007/2008. godine vredno je pomenuti da je juniorska ekipa školskog tima ostvarila značajan rezultat ulaskom u Prvu juniorsku ekipu-Region Beograd.


Prezentacije ostalih klubova


Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.